Снимка PexelsЛичните лекари в Русе бяха неприятно изненадани от количеството ваксини против

...
Снимка PexelsЛичните лекари в Русе бяха неприятно изненадани от количеството ваксини против
Коментари Харесай

Личните лекари в Русе получиха само по два флакона с ваксини

Снимка Pexels

Личните лекари в Русе бяха неприятно изненадани от количеството ваксини срещу коронавирус, които получиха. В момента има доста искащи за ваксини. При мен са се записали 200 индивида. Просто хората желаят избор на  ваксина , което на този стадий не може да стане, нали, което е подсигурено единствено ", сподели доктор Дарина Кънева,  персонален доктор  в  Русе .

Марката на имунизациите, които се ползват у нас, не би трябвало да е водеща при решението за слагане. Според ръководителя на Националния щаб за битка с ковид ген. Венцислав Мутафчийски полемиката за това коя  ваксина  е по-добра се води единствено в България. А доказателство за качеството е, че всички ваксини са одобрени в Европа.

Скоростта на имунизирането е друга в другите обитаеми места в страната, информира . Двата най-големи града в страната София и Пловдив имунизират на разнообразни скорости. Докато в София това става съвсем без проблеми, то в Пловдив - има липса на ваксини и някои хора, които чакаха да се имунизират през днешния ден, не съумяха.

Значителен растеж в темпа на  ваксина ция през последните три дни. 11 хиляди души са имунизирани през последните 24 часа.

От през днешния ден персоналните лекари също се включват в имунизационната акция против Ковид-19. Много от тях обаче не съумяха да ваксинират свои  пациент и през днешния ден по разнообразни аргументи - като липса на задоволително ваксини, липса на актуализирана компютърна стратегия, незадоволително време, в което да се провеждат.

12-то ДКЦ в столицата. Валери преди малко е получил първата си доза  ваксина . И е инструктиран от старшата сестра Василиса Стойнева.

" Постоянно звънят по телефоните, на моя телефон, на регистратурите в двете бази ", сподели старша сестра Василиса Стойнева.

От 50 фамилни лекари в ДКЦ-то близо половината са се отказали сами да слагат ваксини - ще разчитат на имунизационния пункт в постройката. Останалите през днешния ден не бяха получили  флакон и. Освен това едвам през днешния ден конфигурират програмата, която им е нужна, с цел да се регистрират за проведените  ваксина ции пред Здравната каса.

" Тази заран, в този момент го качихме преди половин час. Трудно ми е да кажа по кое време е пристигнал, само че в този момент го качваме, подготвяме за работа и до момента го четохме малко по малко по какъв начин ще се работи ", сподели общопрактикуващият доктор доктор Боян Янакиев.

В  Русе  днес имаше 95  флакон а с  ваксина та на " Астра  Зенека " за 90 персонални лекари. Затова всеки доктор получи най-много два.

" В момента има доста искащи за ваксини. При мен са се записали 200 индивида. Просто хората желаят избор на  ваксина , което на този стадий не може да стане, нали, което е подсигурено единствено ", сподели доктор Дарина Кънева.

Във Варна общопрактикуващите лекари се оплакват, че прекомерно дълго чакат, с цел да получат имунизациите.

" Имаме проблеми в организацията и връзката. И аз мисля, че това не е толкоз на локално равнище. Мисля, че заповедите от София идват в последната минута и се споделя от днеска за на следващия ден реагирайте ", сподели шефът на ДКЦ 5 във Варна доктор Галина Павлова.

Д-р Стефанов регистрира, че ползата сред  пациент ите нараства, само че има доста компликации за лекарите.

" Документацията е тежка, желае се много писане. Може би ще има сътрудници, които ще се откажат ", сподели общопрактикуващият доктор доктор Атанас Стефанов.

Лекарите в Ямбол едвам през днешния ден започнаха да получават имунизациите. И се оказа, че ще получат по-малко от декларираното, тъй като броят на искащите да се имунизират изненадал здравната ревизия.

" Преди малко имахме конферентна връзка с министерството. Значи седмица за седмица ще ги зареждаме с  ваксина , тъй че хората би трябвало да се въоръжат с самообладание и може би към този момент организацията ще бъде основана от общопрактикуващите лекари по реда на записване да се слага  ваксина ", сподели основният секретар на РЗИ-Ямбол Донка Желева.

В област Кюстендил също има дефицит на ваксини в здравните инспекции.

" От там ни споделиха, че количествата са съразмерно разпределени по отношение на популацията. Те са безусловно незадоволителни. сутринта няколко сътрудници се обадиха и споделиха, че са получили единствено 30 дози. на мен ми споделиха единствено 10 дози ", сподели ръководителят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Кюстендил доктор Румен Алексов.

Във Видин персоналните лекари също не са подготвени да се включат в акцията поради неясноти в процедурата.

Зелени коридори всеки работен ден има в пунктовете за  ваксина ция в страната, в почивните дни те одобряват целодневно, написа dunavmost.com.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР